Hi, wij zijn

Verduurzamen door optoppen

Wij helpen vve’s met het opknappen en duurzamer maken van hun pand. Hiervoor betalen we zelfs (een deel van) de kosten. Dit doen we met de opbrengst van de bouw van nieuwe woningen op het dak. Goed voor de woningwaarde, het woongenot én onze planeet.

Samen verbeteren we je pand. Waar zullen we beginnen?

Het roer gaat om: Nederland moet de komende jaren enorm verduurzamen. Dat heeft al veel eerder gevolgen voor jouw woning, pand en vereniging van eigenaren (vve): vaak zijn ingrijpende aanpassingen nodig. Door nu actie te ondernemen, voorkom je hoge vve-kosten en eenmalige bijdrages.

Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - HR++ glas

HR++ glas

Enkel of gewoon dubbelglas zijn minder energiezuinig dan HR++ glas. Dit komt omdat ze een laag argongas en een metaalcoating hebben die de warmte binnen of buiten houden. Zo heb je een constante binnentemperatuur, lagere stookkosten en stoot je minder CO2 uit. Een ander voordeel: HR++ glas houdt geluid goed buiten.

Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Zonnepanelen

Zonnepanelen

Elektriciteit die je zelf opwekt hoef je nergens anders vandaan te halen. Zonne-energie van je eigen dak is dus de groenste stroom die er is. Bovendien bespaar je op je energierekening: zonnepanelen betalen zich in gemiddeld 7,5 jaar terug na aanschaf. En daar helpen wij je bij.

Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Gevel isolatie

Gevel isolatie

Warmte ontsnapt niet alleen via ramen. Ook via het dak en je muren kan warmte lekken of koude binnenkomen. Met relatief eenvoudige ingrepen zoals spouwmuur- en gevelisolatie zorg je ervoor dat je energieverbruik daalt en je wooncomfort stijgt.

Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Vernieuwde riolering

Vernieuwde riolering

We pakken ook problemen op die niet met duurzaamheid te maken hebben. Denk aan een verouderde riolering. Door slijtage of wortelgroei kan een oude gres- of betonbuis na verloop van tijd voor een hoop gedoe zorgen. Dat kunnen we voorkomen door nu te vernieuwen.

Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Groene gevel

Groene gevel

Bij een transformatie hoort eigenlijk ook een nieuwe look: een groene gevel dus. Dat heeft ook nog eens voordelen voor het gebouw, want zo’n plantenmuur werkt verkoelend in de zomer en houdt ‘s winters de warmte vast. Bovendien loopt regenwater makkelijk weg via de strook open grond onderaan de gevel. Dat is goed voor de waterhuishouding van de stad.

Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Moderne beveiliging

Moderne beveiliging

Veel appartementencomplexen krijgen weleens te maken met ongewenst bezoek. Geen prettig idee als bewoner, zeker niet als je bijvoorbeeld ‘s avonds laat door het trappenhuis naar je voordeur loopt. Daarom zijn beveiligingscamera’s en een intercomsysteem een slimme investering; ze geven alle bewoners een veilig gevoel en zorgen voor meer woongenot.

Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Warmtepomp

Warmtepomp

Sommige verduurzamingen gaan hand in hand: zonnepanelen en een warmtepomp bijvoorbeeld. Een warmtepomp verzamelt warmte uit de buitenlucht of grond en houdt zo een woning op temperatuur. Mocht je dus ook zonnepanelen op je dak hebben liggen: hij werkt op elektriciteit. Je kunt volledig gasloos worden of kiezen voor een warmtepomp als aanvulling op je cv-ketel.

Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Opknapbeurt voor hal en lift

Opknapbeurt voor hal en lift

Een goede entree maakt dagelijks het verschil in een pand. Toch kunnen veel appartementencomplexen op dit gebied een opknapbeurt gebruiken. In overleg met de vve vernieuwen we de hal en/of lift zodat elke bewoner fijn binnenkomt.

Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Daktuin

Daktuin

Naast nieuwe woningen en zonnepanelen biedt je dak ook ruimte voor andere toepassingen. De daktuin is misschien wel de mooiste. Bijen en vogels maken er graag gebruik van, net als bewoners op zoek naar een rustige plek in de stad. Bovendien isoleert een groen dak je woning tegen hitte, kou en lawaai, net als een groene gevel.

Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Luchtventilatie

Luchtventilatie

Met frisse lucht verbeter je je nachtrust, voorkom je schimmels en verminder je allergieën. Goede luchtventilatie is onmisbaar voor een gezonde woning. Samen met de vve kijken we welke manieren er zijn om goed én energiezuinig te ventileren. Bijvoorbeeld met een vraaggestuurd systeem of ventilatiewarmtepomp die warmte hergebruikt.

Een opgeknapt pand in vijf stappen. Zo werken we:

Kennismaking & uitleg

Benieuwd hoe we precies te werk gaan? We komen vrijblijvend langs om onze aanpak in detail uit te leggen. We richten ons vooral op VvE’s tot zestig leden, met een gebouw van maximaal vijf etages, met een plat dak.

Maak een afspraak
Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - kennismaking & uitleg

Blauwdruk & akkoord

Als het klikt, gaan we in een aantal sessies aan de slag met een blauwdruk. Daarin vind je alles over bouwplan, planning en voorwaarden. Ook staan de gegevens van samenwerkingspartners en bouwcommissieleden erin. We nemen de tijd om alle vragen en opmerkingen van bewoners te beantwoorden. Pas als élk VvE-lid schriftelijk akkoord gaat met de plannen gaan we verder.

Maak een afspraak
Creative City Solution - CCS - Optoppen - verduurzamen - Blauwdruk & akkoord

Onderzoek & vergunningen

Getekend? Dan starten we direct met de erfpacht en vergunningaanvraag. Ook maken we bouwtekeningen en laten we extern onderzoek doen, bijvoorbeeld naar warmte- en geluidsisolatie, riolering, fundering, asbest en brandveiligheid. Zo weten we precies welke ingrepen nodig én haalbaar zijn.

Maak een afspraak
Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Onderzoek & vergunningen

Bouw & begeleiding

Eindelijk: als alle vergunningen en tekeningen zijn goedgekeurd starten we op- en verbouwen. Een externe opzichter controleert of onze partners en wij de plannen precies volgen – zowel bij de nieuwe woningen als de verduurzamingen. Intussen staat Creative City Solutions elke dag klaar om eventuele vragen over het project te beantwoorden.

Maak een afspraak
Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Bouw & begeleiding
CCS - Creative City Solutions - Optopping - VVE

Oplevering & evaluatie

Als de nieuwe woningen zijn opgeleverd en de werkzaamheden aan het bestaande pand zijn afgerond schuiven we nog een keer bij elkaar aan om te evalueren. We zetten onder elkaar wat we gedaan hebben en hoeveel dat in waarde heeft opgeleverd. Ook willen we graag van bewoners weten wat ze van de samenwerking vonden: daar leren we veel van.

Maak een afspraak
Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - oplevering & evaluatie

Deze vve-leden gingen je voor

Creative City Solutions had veel geduld met de VvE en oprechte interesse in onze ideeën, dat vond ik erg fijn. Ik denk dat we daarmee de basis hebben gelegd voor onze hechte samenwerking en het succes van dit project
Liesbeth
VVE VOORzitter
We zijn heel tevreden over de samenwerking. Creative City Solutions was super transparant en dat gaf ons meteen al een vertrouwd gevoel. Zo hebben we eerst samen rustig alle stappen doorlopen en daarna vanuit de verschillende expertises uitleg gekregen.
Alex
Bewoner
Een opbouw laten plaatsen is niet niks. Als bewoners vonden wij het fijn dat wij, in de varm van een bouwcommissie, tijdens het gehele traject betrokken bleven. Doordat we zo nauw betrokken werden, konden we ook vooraf weloverwogen keuzes maken.
Jigal
VVE VOORZITTER

Wie zijn onze platform partners?

Een goed team is het begin van een goed resultaat. Daarom werken we nauw samen met vve’s en vakkundige en betrouwbare partijen die we kennen.

Creative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - RechtstaeteCreative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - FortCreative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - DVPCreative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Mulderblauw architectenCreative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Duyts bouwconstructiesCreative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Equity EstateCreative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Hartman LMHCreative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Hartman LMHCreative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Hartman LMHCreative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Hartman LMHCreative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Hartman LMHCreative City Solutions - CCS - Optoppen - verduurzamen - Hartman LMH

Maak kennis met het team

Wil je meer weten over onze projecten? We gaan graag met je in gesprek.

Younes El Ayadi - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Younes El Ayadi
Creative City Solutions
Bram Hertzberger - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Bram Hertzberger
Creative City Solutions
Emiel van Oosterwyck - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Thijs Müller
Creative City Solutions
Ricky Sondervan - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Ricky Sondervan
Creative City Solutions
Emiel van Oosterwyck - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Emilie Brink
Creative City Solutions
Emiel van Oosterwyck - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Emiel van Oosterwyck
Creative City Solutions
Emiel van Oosterwyck - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Jonah Guedj
Creative City Solutions
Emiel van Oosterwyck - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Joey van de Kamp
Creative City Solutions
Tamar de Lange - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Tamar de Lange
Creative City Solutions
Levi Koppenhol - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Levi Koppenhol
Creative City Solutions

Advisory board

Ricky Sondervan - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Enrico van Erkelens
Creative City Solutions
Ricky Sondervan - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Nard Schuddebeurs
Creative City Solutions
Ricky Sondervan - CCS - Creative City Solutions - optoppen - verduurzamen
Joris Bal
Creative City Solutions
Over Ons
Waar kunnen we je mee helpen?

Contact met
Creative City Solutions

Benieuwd wat we aan jullie pand kunnen verbeteren? Of wil je meer informatie over projecten? Laat je gegevens achter en we vertellen je er alles over.