A.J. Ernststraat 700 - Amsterdam

Optopping

10 duurzame woningen gecreëerd in Amsterdam

Wij hebben 10 nieuwe woningen gecreëerd op het appartementencomplex Arent Janszoon Ernststraat 700. Met de opbrengst van de nieuwe woningen hebben we het hele pand opgeknapt en verduurzaamd. Dat heeft veel voordelen voor de oude en de nieuwe bewoners. Bovendien dragen we zo bij aan een groenere stad.

Wat hebben we bereikt?

Bovenop dit gebouw heeft Creative City Solutions een optopping geplaatst. Dat houdt in: tien nieuwe woningen, zonder dat er extra vierkante meters voor nodig zijn. Ze zijn gasloos, goed geïsoleerd en gebouwd met licht materiaal zoals hout. Vijf woningen hebben zelfs energielabel A+. We hebben het hele voor-, vergunnings-, en bouwtraject samen met de Vereniging van Eigenaren (vve) doorlopen. Dit project is uitgevoerd in samenwerking met Kamstra Architecten BNA, Diepenhorst De Vos en Partners, Duyts Bouwconstructies, Evers en Partners en Akor.

Meerwaarde voor bewoners, stad en klimaat

Nieuwe woningen leveren geld op. Samen met de vve hebben we dat gebruikt om het woongenot te verhogen en de maandelijkse kosten voor bewoners flink te verlagen. Achterstallig onderhoud is weggewerkt en er zijn tien nieuwe woningen waarvan de bewoners meebetalen. Bovendien hebben we flink verduurzaamd. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst om energie op te wekken, op de plaats waar die gebruikt wordt – de groenste stroom die er is.

Stevige opknapbeurt

Naast de verduurzaming hebben we ook het pand opgeknapt. In totaal hebben we voor ongeveer €400.000 aan verbeteringen uitgevoerd: een nieuwe lift, trap, hal en entree bijvoorbeeld. Ook hebben we beveiligingscamera’s en een videophone bij de voordeur geplaatst. Daarnaast kan de vve een extra vergoeding van €300.000 zelf investeren, naar eigen inzicht van de bewoners.

Geleerde lessen

Ondanks de geslaagde realisatie, is het niet allemaal gelopen zoals gewenst. Zo heeft de bouw een stuk langer geduurd, waardoor de steigers ook langer om het gebouw stonden. Echter hebben we hier veel van geleerd voor toekomstige projecten en kunnen we ons concept sterk verbeteren voor de toekomst.

Meer weten over ons concept

Creative City Solutions is een uniek antwoord op de grote uitdagingen waar we als stad voor staan: klimaatverandering en woningtekort. Benieuwd hoe dit kan? Hier vertellen we je meer over onszelf en onze aanpak. Je vindt informatie over ons concept, en als je wilt kennismaken kun je direct een afspraak maken.

Meer weten over ons concept?

Vragen over dit project?

We leggen je graag meer uit over ons project op Arent Janszoon Ernststraat 700. Ben je zelf bewoner en wil je ons vertellen wat je van de veranderingen vindt? Laat het vooral weten. Die informatie kunnen we goed gebruiken bij toekomstige trajecten.

Deel jou ervaring met ons!

10 duurzame woningen gecreëerd in Amsterdam
Happy and satisfied owners
Weeks of building innovation
Square km modernised
New places for living created