A.J. Ernststraat 800

Green Building

Hallo, wij zijnCreative City Solutions

Leuk dat je ons gevonden hebt. Wij bouwen optoppingen bovenop bestaande gebouwen, zoals hier op Arent Janszoon Ernststraat 800. De opbrengst van de nieuwe woningen hebben we gebruikt om het hele pand op te knappen en te verduurzamen. Dat heeft veel voordelen voor de oude en de nieuwe bewoners. Bovendien dragen we zo bij aan een groenere stad.

Wat hebben we bereikt?

Bovenop dit gebouw heeft Creative City Solutions een optopping geplaatst. Dat houdt in: tien nieuwe woningen, zonder dat er extra vierkante meters voor nodig zijn. Ze zijn gasloos, goed geïsoleerd en gebouwd met licht materiaal zoals hout. De woningen hebben zelfs energielabel A+. We hebben het hele voor-, vergunnings-, en bouwtraject samen met de Vereniging van Eigenaren (vve) doorlopen.

Meerwaarde voor bewoners, stad enklimaat

Nieuwe woningen leveren geld op. Samen met de vve hebben we dat gebruikt om het woongenot te verhogen, te vergroenen en de maandelijkse kosten te verlagen. Achterstallig onderhoud is weggewerkt en er zijn tien nieuwe woningen bijgekomen. De nieuwe bewoners betalen mee én de totale vve-kosten zijn gedaald, dus zijn alle bewoners flink goedkoper uit.

Stevige opknapbeurt

Naast de verduurzaming hebben we ook het pand opgeknapt. In totaal hebben we voor ongeveer €400.000 aan verbeteringen uitgevoerd: een nieuwe lift, trap, hal en entree bijvoorbeeld. Ook hebben we beveiligingscamera’s en een videophone bij de voordeur geplaatst. Daarnaast kan de vve een extra vergoeding van €300.000 zelf investeren, naar eigen inzicht van de bewoners.

Meer weten over ons concept

Creative City Solutions is een uniek antwoord op de grote uitdagingen waar we als stad voor staan: klimaatverandering en woningtekort. Benieuwd hoe dit kan? Hier vertellen we je meer over onszelf en onze aanpak. Je vindt informatie over ons concept, en als je wilt kennismaken kun je direct een afspraak maken.

<link-cta>Meer weten over ons concept?<link-cta>

Vragen over dit project?

We leggen je graag meer uit over ons project op Arent Janszoon Ernststraat 800. Ben je zelf bewoner en wil je ons vertellen wat je van de veranderingen vindt? Laat het vooral weten. Die informatie kunnen we goed gebruiken bij toekomstige trajecten.

<link-cta>Deel jou ervaring met ons!<link-cta>

Happy and satisfied owners
Weeks of building innovation
Square km modernised
New places for living created