Bakenmonde - Nieuwegein (VORM)

Verduurzaming en optopping

Transformatie van kantoorruimte naar 106 woningen met vrij uitzicht

In Nieuwegein heeft onze bouwpartner VORM 106 nieuwe woningen gerealiseerd. Het doel was om het vrijwel leegstaande kantoorpand een nieuwe rendabele bestemming te geven en te transformeren naar woningen middels een zo’n duurzaam mogelijk concept met een minimale aanpassing aan schil en casco.

Met deze transformatie wordt op inventieve wijze getracht het overschot aan leegstaande kantoren in Nieuwegein terug te dringen en in te spelen op de steeds groeiende vraag naar betaalbaar wonen. Het bestaande kantoorpand beslaat twee gebouwen. De gebouwen zijn verbonden met een ruime parkeerkelder, die plaats biedt aan parkeerplaatsen voor toekomstige bewoners. Ter vergroting van het vloeroppervlak wordt bovenop de bestaande panden een extra verdieping gebouwd, waardoor in het gehele complex 106 huurappartementen konden worden gerealiseerd. 

Uitgevoerde werkzaamheden

Wij hebben het project uitontwikkeld op basis design, build en maintenance. Inmiddels heeft ook hier het transformatiebeginsel zijn intrede gedaan en wordt op korte termijn tot transformatie van de bestaande gebouwen overgegaan naar appartementen. Jutphaas zal deze woningen in eigendom krijgen en gaan verhuren. 
Dit voormalig kantoorpand aan de Bakenmonde in Nieuwegein is getransformeerd naar 106 sociale huurwoningen. Van de 106 sociale huurwoningen zullen er 102 appartementen en 4 maisonnettes worden gerealiseerd. 
Het pand is een laag opgetopt waardoor er 21 extra appartementen gebouwd konden worden. Bij oplevering krijgt het getransformeerde kantoorpand het duurzaamheidslabel B en zelfs bij een aantal woningen het label A. 
De nieuwe bewoners van het getransformeerde pand kunnen in de parkeergarage onder het gebouw parkeren. 

Meer weten over ons?

Creative City Solutions is een uniek antwoord op de grote uitdagingen waar we als stad voor staan: klimaatverandering en woningtekort. Benieuwd hoe dit kan? Hier vertellen we je meer over onszelf en onze aanpak. Je vindt informatie over ons concept, en als je wilt kennismaken kun je direct een afspraak maken.

Meer weten over ons concept?

Vragen over dit project?

We leggen je graag meer uit over het project de Nieuwe Maaskant.

Transformatie van kantoorruimte naar 106 woningen met vrij uitzicht
Happy and satisfied owners
Weeks of building innovation
Square km modernised
New places for living created