Binckhorst - Den Haag (project van VORM)

Verduurzaming en optopping

Kantoorgebouw van 9 verdiepingen getransformeerd naar appartementengebouw

In Den Haag heeft onze bouwpartner VORM  het kantoorgebouw van 9 verdiepingen van de voormalige SDU-drukkerij  getransformeerd naar een appartementengebouw. 

Het gebouw was nog erg nieuw. SDU drukte er bijvoorbeeld de Staatscourant. Toch is er gekozen om het pand uit 2008 te transformeren van drukkerij naar woongebouw. De 10.000 vierkante meter tellende drukkerijhallen werden gedemonteerd en worden in Barneveld hergebruikt als museum. Wat er over bleef was een leeg pand op een zakelijk industrieterrein op de grens van Den Haag en Voorburg. VORM kocht het in de zomer van 2016 met BPD en Local en ontwikkelden samen het nieuwe woongebied Binck Eiland.

Uitgevoerde werkzaamheden

Opvallend aan het ontwerp is de toevoeging van ‘de duikplank’ op het rechtergedeelte van het gebouw, en natuurlijk de balkons. De stoere entree van het gebouw is behouden gebleven. 
De voormalige dikke vloer van de hallen kregen een nuttige bestemming als fundatie onder de stallingsgarage. Dit voorkomt veel onnodige sloop- en afvoerwerk, en bespaart kostbare grondstoffen. Het hoogwaardig hergebruik van de drukkerijhallen, de geveldelen, isolatiemateriaal, glas en mogelijk ook andere materialen van de loods, is bij uitstek een voorbeeld van circulariteit en past bij de duurzaamheidsambities van VORM. 

Meer weten over ons?

Creative City Solutions is een uniek antwoord op de grote uitdagingen waar we als stad voor staan: klimaatverandering en woningtekort. Benieuwd hoe dit kan? Hier vertellen we je meer over onszelf en onze aanpak. Je vindt informatie over ons concept, en als je wilt kennismaken kun je direct een afspraak maken.

Meer weten over ons concept?

Vragen over dit project?

We leggen je graag meer uit over het project in de buurt Binckhorst.

Kantoorgebouw van 9 verdiepingen getransformeerd naar appartementengebouw
Happy and satisfied owners
Weeks of building innovation
Square km modernised
New places for living created