CROSSOVER Zuidas - Amsterdam

Nieuwbouw

Realisatie van Crossover project met onder andere 130 woningen voor starters!

Ons moederbedrijf Equity Estate heeft onder andere samen met AM het project Crossover volbracht. Met hun kennis en kunde begeleiden zij ons bij het realiseren van dit soort grote projecten.

Crossover is een project met een interessante mix van verschillende functies; kantoren, 130 woningen voor starters, een horecaruimte en twee maatschappelijke ruimtes. Onder de kavel wordt een parkeergarage voor 80 auto’s gerealiseerd. Het project krijgt het hoogste BREEAM-NL label: Outstanding; tevens wordt het project WELL gecertificeerd.

Verduurzaming bij Crossover:

  • Zonnepanelen. Het dak van het gebouw is voorzien van zonnepanelen. Het energieprestatiecoëfficiënt van het gebouw is 0.
  • Bodemenergie via boorgaten. Een boorgat onder het gebouw genereert thermische energie door warmte en koude opslag onder de grond.
  • Blauw en groen dak. Op het dak zullen gras, planten en water de temperatuur verlagen en bijdragen aan een duurzame omgeving.
  • Verlichting. CROSSOVER is uitgerust met energiezuinige led-verlichting en bewegingsdetectiesensoren.
  • Slimme mobiliteit. De parkeergarage heeft 6 plaatsen voor duurzaam autodelen. De elektrische auto's kunnen worden gebruikt door huurders van het gebouw en de omliggende omgeving.
  • Circulair. (Gedeeltelijk) hergebruik van beton in de hoofdstructuur en aluminium raamkozijnen.

Meer weten over ons?

Creative City Solutions is een uniek antwoord op de grote uitdagingen waar we als stad voor staan: klimaatverandering en woningtekort. Benieuwd hoe dit kan? Hier vertellen we je meer over onszelf en onze aanpak. Je vindt informatie over ons concept, en als je wilt kennismaken kun je direct een afspraak maken.

Meer weten over ons concept?

Vragen over dit project?

We leggen je graag meer uit over het project Crossover.

Realisatie van Crossover project met onder andere 130 woningen voor starters!
Happy and satisfied owners
Weeks of building innovation
Square km modernised
New places for living created