Kluis - Geleen

Verduurzaming

Verduurzaming van 140 huurappartementen waarbij (brand)veiligheid wordt gemaximaliseerd (project van Heijmans)

In Geleen heeft onze bouwpartner Heijmans Woningbouw 140 huurappartementen verduurzaamd voor de Sittardse woningcorporatie Zowonen. Door deze verduurzaming verdubbelt de levensduur van de flat.

Veiligheid

In elke woning wordt de (brand)veiligheid gemaximaliseerd. Hiervoor reinigt Heijmans het bestaande ventilatiesysteem, voorziet deze van brandwerende kleppen en brengt rookmelders aan. Ook krijgt elk appartement een modern spreek-luistersysteem voor het openen van de voordeur.

Techniek

Het gebouw telt tien verdiepingen met verouderde balkonhekken op de galerijen. Deze vervangt Heijmans zonder gebruik van steigers. Vanwege valgevaar monteert ze eerst het nieuwe hekwerk voordat de oude hekken worden verwijderd. Met het plaatsen van een prefab voorzetgevel beperkt Heijmans bovendien de overlast voor bewoners tot een halve werkdag.


Meer weten over ons?

Creative City Solutions is een uniek antwoord op de grote uitdagingen waar we als stad voor staan: klimaatverandering en woningtekort. Benieuwd hoe dit kan? Hier vertellen we je meer over onszelf en onze aanpak. Je vindt informatie over ons concept, en als je wilt kennismaken kun je direct een afspraak maken.

Meer weten over ons concept?

Vragen over dit project?

We leggen je graag meer uit over het project in de buurt Kluis. Ben je zelf bewoner en wil je ons vertellen wat je van de veranderingen vindt? Laat het vooral weten. Die informatie kunnen we goed gebruiken bij toekomstige trajecten.

Verduurzaming van 140 huurappartementen waarbij (brand)veiligheid wordt gemaximaliseerd (project van Heijmans)
Happy and satisfied owners
Weeks of building innovation
Square km modernised
New places for living created