Merckenburg - Amsterdam

Optopping

Hallo, wij zijn Creative City Solutions

Leuk dat je ons gevonden hebt. Wij bouwen optoppingen bovenop bestaande gebouwen, zoals hier op Merckenburg. De opbrengst van de nieuwe woningen hebben we gebruikt om het hele pand op te knappen en te verduurzamen. Dat heeft veel voordelen voor de oude en de nieuwe bewoners. Bovendien dragen we zo bij aan een groenere stad.

Maatschappelijke waarde in Buitenveldert

In de Amsterdamse wijk Buitenveldert, precies tussen het Amstelpark en het Amsterdamse Bos, ontwikkelen we een bijzonder wooncomplex: Merckenburg. Een echte toevoeging aan de maatschappelijk waarde in Buitenveldert.

Vastgoed met impact

Amsterdam kampt met een dringend tekort aan huurwoningen. Vooral in het middensegment is de schaarste groot, juist de categorie waarop essentiële beroepsgroepen zijn aangewezen – denk aan onderwijzers, verpleegkundigen en medewerkers aan de universiteit. Om het aanbod in dit segment te vergroten, gaan we in Buitenveldert 24 middenhuur-appartementen ontwikkelen. Deze liggen op de derde, vierde en vijfde laag van het complex.

Duurzaam en gezond

De begane grond en eerste verdieping krijgen een maatschappelijke functie: hier komt een gezondheidscentrum en is onder andere een ceremonie ruimte gepland. Zo voegt het complex dus ook waarde toe aan de buurt. Natuurlijk wordt Merckenburg gebouwd met aandacht voor duurzaamheid. Het hele gebouw wordt energieneutraal.

Meer weten over ons concept

Creative City Solutions is een uniek antwoord op de grote uitdagingen waar we als stad voor staan: klimaatverandering en woningtekort. Benieuwd hoe dit kan? Hier vertellen we je meer over onszelf en onze aanpak. Je vindt informatie over ons concept, en als je wilt kennismaken kun je direct een afspraak maken.

Meer weten over ons concept?

Vragen over dit project?

We leggen je graag meer uit over ons project op Merckenburg. Ben je zelf bewoner en wil je ons vertellen wat je van de veranderingen vindt? Laat het vooral weten. Die informatie kunnen we goed gebruiken bij toekomstige trajecten.

Deel jou ervaring met ons!

Hallo, wij zijn Creative City Solutions
Happy and satisfied owners
Weeks of building innovation
Square km modernised
New places for living created