Middelland - Rotterdam (VORM)

Verduurzaming en transformatie

Transformatie school- en kantoorgebouw

Op de hoek van de Mathenesserlaan en de Heemraadsingel in Rotterdam heeft onze bouwpartner VORM het voormalig school- en kantoorgebouw getransformeerd naar een woongebouw bestaande uit 51 koopappartementen en tweelaagse parkeergarage met privé bergingen. 

Voor zowel de stad als de nieuwe gebruikers is deze transformatie belangrijk. Door het behoud van een groot deel van de bestaande materialen, scoort het project met een MPG-score van 38% beter dan een nieuwbouwproject. De milieu-impact is aanzienlijk lager. Het één-op-één hergebruiken van materialen is de puurste vorm van circulariteit. Zo is er 3.700m³ beton hergebruikt, wat een besparing aan CO2 uitstoot oplevert, te vergelijken met 12.500.000 kilometer rijden met de auto.

Uitgevoerde werkzaamheden

Het is een bijzondere transformatie in het midden van een beschermd stadsgezicht. We hebben bewust gekozen voor een eigentijdse architectuur met een klassieke opbouw, om het authentieke Rotterdamse karakter van de wijk te behouden. Daardoor past het pand bij het straatbeeld van historische gevels en grote herenhuizen. 
Het pand is volledig gestript naar casco staat. Er zijn balkons en terrassen, nieuwe trappenhuizen en galerijen gerealiseerd. Daarnaast hebben we een volledig nieuwe gevel aangebracht en zijn de bestaande parkeervoorzieningen gerenoveerd. Tenslotte is de volledige daklaag vernieuwd, waarop drie schitterende penthouses zijn verrezen. 

Meer weten over ons?

Creative City Solutions is een uniek antwoord op de grote uitdagingen waar we als stad voor staan: klimaatverandering en woningtekort. Benieuwd hoe dit kan? Hier vertellen we je meer over onszelf en onze aanpak. Je vindt informatie over ons concept, en als je wilt kennismaken kun je direct een afspraak maken.

Meer weten over ons concept?

Vragen over dit project?

We leggen je graag meer uit over het project in de wijk Middelland.

Transformatie school- en kantoorgebouw
Happy and satisfied owners
Weeks of building innovation
Square km modernised
New places for living created