Spaubeek - Beek

Verduurzaming

384 woningen voorbereiden op een duurzame toekomst (project van Heijmans)

In Beek heeft onze bouwpartner Heijmans Woningbouw 384 woningen verduurzaamd. Dat gebeurde in een vorm van ketensamenwerking tussen Zowonen, Van Wijnen en Heijmans, waar bewonerstevredenheid voorop staat.

Voorsorteren op de toekomst

De acht flats zijn in deze renovatie stapsgewijs voorbereid op een gasloze toekomst. Al in het ontwerptraject is voorgesorteerd op het  verwijderen van de cv-ketel en een aansluiting op een stadswarmtenet. Per woning liggen vier zonnepanelen op het dak voor een duurzame energievoorziening. Uiteraard ontbreken goede isolatie en nieuwe kozijnen niet.

Leren, evalueren en verbeteren

Door het grote aantal woningen dat de ketenpartners moeten aanpakken in de flats, worden de werkzaamheden steeds herhaald. Repetitie zorgt voor een mooi leerproces, met minder overlast en rust op de bouw tot gevolg. Of zoals de partners zeggen: in deze samenwerking gaat het over leren, evalueren en verbeteren.


Meer weten over ons?

Creative City Solutions is een uniek antwoord op de grote uitdagingen waar we als stad voor staan: klimaatverandering en woningtekort. Benieuwd hoe dit kan? Hier vertellen we je meer over onszelf en onze aanpak. Je vindt informatie over ons concept, en als je wilt kennismaken kun je direct een afspraak maken.

Meer weten over ons concept?

Vragen over dit project?

We leggen je graag meer uit over het project in Spaubeek. Ben je zelf bewoner en wil je ons vertellen wat je van de veranderingen vindt? Laat het vooral weten. Die informatie kunnen we goed gebruiken bij toekomstige trajecten.

384 woningen voorbereiden op een duurzame toekomst (project van Heijmans)
Happy and satisfied owners
Weeks of building innovation
Square km modernised
New places for living created