Concept

Het CCS-concept: optoppen én verduurzamen

Optoppen én verduurzamen: het CCS-concept

Nederlandse steden staan voor een historische uitdaging: we moeten honderdduizenden nieuwe woningen bouwen, en er nog meer energiezuinig maken. Zoals je vast al weet heeft Creative City Solutions een deel van de oplossing in handen: verduurzamen en optoppen. Hoe dit werkt? We leggen het uit in drie stappen.

1. Samenwerking

Appartementencomplexen hebben vaak tientallen eigenaars, vertegenwoordigd door een vve. Wij schuiven aan, leggen uit wat we doen en maken samen een plan. Pas als iedereen aan boord is, gaan wij aan de slag.

2. Verduurzaming

We voeren grote én kleine verbeteringen en verduurzamingen uit aan het bestaande pand. Van wandisolatie tot zonnepanelen, van een daktuin tot een warmtepomp. Achterstallig onderhoud? Dat pakken we ook op.

3. Optopping

Zo’n verbeterslag kost veel geld. Dus bouwen we een nieuwe woonlaag bovenop het pand: hoge-kwaliteit woningen van licht materiaal, waarvoor geen extra grond nodig is. Die verkopen we om ons project te bekostigen.

Op deze manier kunnen we – alleen al in Amsterdam, Amstelveen, Rotterdam, Den Haag en Utrecht – op korte termijn 37.000 nieuwe woningen toevoegen, en er tegelijk 112.000 verduurzamen. Een uitkomst voor vve’s, een sprong in de gemeentelijke en landelijke doelstellingen en een aanwinst voor het land.

Bekijk de video hieronder om een beeld te krijgen bij ons concept. Benieuwd naar Creative City Solutions en onze aanpak? Stuur ons een mailtje. We vertellen je graag meer.