Merckenburg

Nieuwe middenhuurwoningen en maatschappelijke voorzieningen in Buitenveldert

Nieuwe middenhuurwoningen en maatschappelijke voorzieningen in Buitenveldert, Amsterdam.

Buitenveldert krijgt 24 nieuwe middenhuurwoningen. Ook komen er maatschappelijke voorzieningen. Stadsdeel Amsterdam Zuid heeft hiertoe een intentieovereenkomst gesloten.

Het langgerekte pand aan de Merckenburg bestaat nu uit één bouwlaag. In gesprekken tussen het stadsdeel en initiatiefnemer Creative City Solutions is een plan voor middeldure huurappartementen op meerdere bouwlagen ontwikkeld. Deze woningen komen boven maatschappelijke instellingen in de plint.

Sebastiaan Capel, stadsdeelvoorzitter Zuid: ‘We bouwen zo opnieuw middenhuurwoningen in Buitenveldert door gebruik te maken van regels voor transformaties van gebouwen. Het is heel mooi dat in dit deel van de stad opnieuw wordt geïnvesteerd op een manier die past bij de buurt. Het komt de leefbaarheid van de buurt en de voorzieningen ten goede.

Levi Koppenhol van Creative City Solutions : ‘’Merckenburg behoort tot een van de vier voorzieningenstroken die de stedenbouwkundige opzet van Buitenveldert Zuid kenmerken. Maatschappelijke voorzieningen hebben hierin een sterke rol. Dit nieuwe gebouw met maatschappelijke voorzieningen ontworpen door Robert Mulder van Mulderblauw architecten is in lijn met het plan van architect Cornelis van Eesteren. Creative City Solutions heeft de ambitie dergelijke transformaties te realiseren en zo bij te dragen aan de uitbreiding van de woningvoorraad met middensegment woningen en de verduurzaming daarvan. Merckenburg is een goede start voor de realisatie van deze ambitie van Creative City Solutions ; wij breiden dit graag verder uit in Buitenveldert. Wij zijn ervan overtuigd dat op deze wijze bestaande complexen toekomstbestendig gemaakt kunnen worden met een positief resultaat voor de omgeving."

Nu de intentieovereenkomst is gesloten, moet het reguliere vergunningsproces nog worden doorlopen. Hierbij zal ook de buurt betrokken worden in een participatieproces.

Fijn om te zien dat de Gemeente Amsterdam zich inzet om het woningtekort tegen te gaan, in het bijzonder Peter Hazewindus van het Transformatieteam stadsdeel Zuid.

#CreativeCitySolutions #GemeenteAmsterdam #middenhuur #maatschappelijk #woningtekort #bijbouwen #winwinwin